Het evenement was vorig jaar een groot succes. (foto: Roy Sijmens)
Het evenement was vorig jaar een groot succes. (foto: Roy Sijmens)

Beleef Schaijk wordt dit jaar driedaags evenement

Kunst en cultuur 332 keer gelezen

SCHAIJK | Beleef Schaijk, inmiddels vaste prik in de agenda van Schaijkenaren, wordt uitgebreid naar een driedaags evenement dat dit jaar plaatsvindt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni. De vrijdagavond wordt toegevoegd als extra dag. Deze avond kent een eigen programma, speciaal om de jongere doelgroep aan te spreken. “Het doel: een festival-vibe in eigen dorp”, laat de organisatie weten.

Het vernieuwde centrum van Schaijk wordt ieder tweede weekend van juni omgetoverd tot een waar festivalterrein, met onder andere een mega-parasoltent, muziek en andere acts, diverse zitjes, een speciaalbierbar en foodtrucks. Op zaterdag gaan de voetjes van de vloer tijdens de feestavond en op zondag is de inmiddels traditionele familiedag met activiteiten en optredens voor jong en oud.

Festival-vibes op vrijdag
De organisatie wil met de nieuwe vrijdagavond vooral de jongeren van 16 jaar en ouder aanspreken met acts als Lampegastuh en La June. Om dit kracht bij te zetten is de groep vrijwilligers uitgebreid met de 19-jarige Valentijn van der Hoeven. “Als jongste vrijwilliger ben ik meteen meegezogen in het verhaal. Veel jongeren van mijn leeftijd vinden het raar om werk te doen zonder er geld voor te krijgen. Ik niet. Waarom? Je leert zo veel mensen kennen, leert weer nieuwe dingen en krijgt er écht veel energie van.” Voor het gehele programma houd je www.beleefschaijk.nl en de socials in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant