De voltallige technische staf komend seizoen van RKSV Schijndel/De Wit. Met van links naar rechts assistent-trainer Pierre Speeks, hoofdtrainer Erik van Rooij, verzorger Rien van Drongelen en elftalleider Brent Blummel. Bron: RKSV Schijndel/De Wit.
De voltallige technische staf komend seizoen van RKSV Schijndel/De Wit. Met van links naar rechts assistent-trainer Pierre Speeks, hoofdtrainer Erik van Rooij, verzorger Rien van Drongelen en elftalleider Brent Blummel. Bron: RKSV Schijndel/De Wit.

Erik van Rooij wordt nieuwe hoofdtrainer RKSV Schijndel/De Wit

Voetbal 1.507 keer gelezen

SCHIJNDEL | RKSV Schijndel/De Wit wordt komend seizoen geleid door de ervaren trainer Erik van Rooij. De 54-jarige Eindhovenaar is momenteel trainer van SV Budel. Schijndel/De Wit en Van Rooij zijn een verbintenis aangegaan voor het seizoen 2024-2025 en hebben de intentie om meerdere jaren samen te werken.

Door: Cis van Pinxteren

De huidige trainer van Schijndel, Patrick Methorst, gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij Oirschot Vooruit. “Toen de vorige trainer vertrok bij RKSV Schijndel, verliet ook de gehele technische staf de club. Ik heb daardoor me in de eerste helft van het seizoen teveel bezig moeten houden met randzaken”, zei Methorst. Hij verwijt het bestuur, de club en de spelers niets. In de tussentijd heeft Schijndel/De Wit niet stilgezeten. Van Rooij: “De club heeft veel energie gestoken in het samenstellen van een nieuwe technische staf. Het totale plaatje van de club is in een korte termijn verbeterd.” Kaj de Visser en Pierre Speeks gaan als assistent trainer fungeren. De gestopte voetballer Brent Blummel wordt de elftalleider. Rien van Drongelen blijft verzorger en Ton Schouten de assistent-scheidsrechter. 

Negentien promoties
Van Rooij maakt de technische staf compleet. Hij is al 26 jaar hoofdtrainer bij onder meer clubs als De Valk, LRC Leerdam, OSC’45 en Den Dungen geweest. “Ik ben in mijn loopbaan als trainer negentien keer gepromoveerd. Plezier, discipline en goede communicatie zijn m’n drie belangrijkste bouwstenen.” Als speler schopte hij het tot het tweede van PSV. Van Rooij had al getekend voor volgend seizoen bij een zaterdagteam, dat contract is bij nader inzien ontbonden. “Vanwege de drukte met mijn werk en de lange afstand van Eindhoven naar Gelderland kon ik niet meer leveren wat ik kan. Daarom heb ik dat contract ontbonden.” SV Budel staat momenteel tweede in de Derde Klasse. Het beleid van de club is echter dat een trainer niet langer dan twee seizoen aanblijft. “Ik was graag doorgegaan bij Budel. Niemand had me verteld van dit beleid, anders was ik nooit met ze in zee gegaan. Hopelijk kunnen we promoveren met Budel.”    

Eén selectie
Wat voor een soort trainer is Van Rooij? “Ik ben een aanvallend ingestelde trainer die graag een vorm van pressing toepast. Mijn trainingen bestaan altijd uit oefeningen met de bal waarin spelers moeten minder lopen.” Schijndel staat momenteel zesde in 2G met uitzicht op de eventuele vierde plaats die nacompetitie om promotie betekent. Ook kan Schijndel nog nacompetitie spelen om degradatie als het eindigt als negende. Van Rooij: “Ze kunnen nog alle kanten op. Mijn doel is om stappen te maken bij deze club, ongeacht de competitie waarin we spelen. Het ontwikkelen van de jeugd vind ik heel belangrijk. Daarom traint het eerste en het tweede bij mij altijd gezamenlijk. We zijn één selectie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant